OBS! Eforsyning virker ikke i øjeblikket. De arbejder på, at få det løst hurtigst muligt.

Har du en fjernvarme aftale indgået før 2019?

Du har måske allerede modtaget et brev for os, eller har du hørt om prisstigninger på fjernvarmen? Prisstigninger gælder kun for en række kunder med en fjernvarmeaftale indgået før 2019. 

Priserne stiger for én gruppe fjernvarmekunder på særskilt gasprisaftale. Prisstigningen omfatter derimod ikke nyere kunder med aftaler indgået i de seneste år.

Fjernvarmeselskabet har hjælp på vej til de berørte kunder, som tilbydes at skifte til en ny aftale - helt uafhængig af prisen på naturgas.

Da fjernvarmen blev rullet ud i Køge for omkring 10 år siden, blev en række kunder tilbudt en aftale, der betød, at deres pris på fjernvarme altid ville være 10% lavere end naturgasprisen - vi kalder det for en naturgasprisaftale. Det har indtil nu været en fordelagtig aftale for kunderne, fordi naturgasprisen langt de fleste år har været historisk lav. De stigende energipriser betyder desværre, at deres varmeomkostning vil stige markant i 2023. 

De omtalte prisstigninger omhandler udelukkende fjernvarmekunder med en gasprisaftale.

Eksisterende og nye kunder med en almindelig aftale rammes ikke af prisstigningerne. Borgere i Køge kan derfor med ro i sindet stadig vælge sikker og bæredygtig fjernvarme.
Køge Fjernvarme fortsætter udbygningen af fjernvarmen til resten af Køge, så endnu flere kan blive uafhængige af gas inden 2028.

 

 

Jeg har en gammel aftale, bliver jeg ramt?

Hvem er omfattet af prisændringerne?

For ca. 10 år siden udarbejdede Køge Fjernvarme en tarif, som tog udgangspunkt i naturgasprisen. Disse kunder har en aftale om, at deres fjernvarmepris altid ligger 10% under naturgasprisen. Det er de kunder bliver ramt af prisændringer nu her, da naturgasprisen er steget markant.

Hvordan finder jeg ud af, hvor meget prisen stiger for mig?

Hvis du er omfattet af prisændringerne, modtager du et brev, hvor du kan se, hvad stigningen betyder. Ellers kan du se det i ovenstående tabel.

Hvor kan jeg se de nye priser?
Du kan se de nye priser her.
Hvorfor er den omkostningsbestemte prisaftale mere stabil?
Vores almindelige aftale er ikke bundet op på et brændsel, men er i stedet en kombination af mange forskellige brændsler. Dette medfører at vores fjernvarmepris kan holdes stabil. Du kan læse mere om, hvilke typebrændsler vi bruger her.
Kan jeg ændre min fjernvarmeaftale?
 Ja, du har mulighed for at skifte ejendommen over på den omkostningsbestemte aftale. 
Koster det noget at skifte aftale?
Nej, det koster ikke noget at skifte aftale. 
Beregn din pris her
Med vores beregner kan du se, hvad det betyder for din økonomi, hvis du bliver på din nuværende aftale, eller hvis du skifter til den almindelige fjernvarmeaftale.

OBS! Har du et effektbehov på over 200 kW bedes du kontakte os, for at få din beregning.


Prøv vores beregner her.
Har du en gasprisafhængig aftale?

Skift aftale her


OBS! Beregn din anslået pris inden du skifter aftale.