Har du en fjernvarme aftale indgået før 2019?

Du har måske allerede modtaget et brev for os, eller har du hørt om prisstigninger på fjernvarmen? Prisstigninger gælder kun for en række kunder med en fjernvarmeaftale indgået før 2019. 

Priserne stiger for én gruppe fjernvarmekunder på særskilt gasprisaftale. Prisstigningen omfatter derimod ikke nyere kunder med aftaler indgået i de seneste år.

Fjernvarmeselskabet har hjælp på vej til de berørte kunder, som tilbydes at skifte til en ny aftale - helt uafhængig af prisen på naturgas.

Da fjernvarmen blev rullet ud i Køge for omkring 10 år siden, blev en række kunder tilbudt en aftale, der betød, at deres pris på fjernvarme altid ville være 10% lavere end naturgasprisen - vi kalder det for en naturgasprisaftale. Det har indtil nu været en fordelagtig aftale for kunderne, fordi naturgasprisen langt de fleste år har været historisk lav. De stigende energipriser betyder desværre, at deres varmeomkostning vil stige markant i 2023. 

De omtalte prisstigninger omhandler udelukkende fjernvarmekunder med en gasprisaftale.

Eksisterende og nye kunder med en almindelig aftale rammes ikke af prisstigningerne. Borgere i Køge kan derfor med ro i sindet stadig vælge sikker og bæredygtig fjernvarme.
Køge Fjernvarme fortsætter udbygningen af fjernvarmen til resten af Køge, så endnu flere kan blive uafhængige af gas inden 2028.

 

 

Jeg har en gammel aftale, bliver jeg ramt?

Hvem er omfattet af prisændringerne?

For ca. 10 år siden udarbejdede Køge Fjernvarme en tarif, som tog udgangspunkt i naturgasprisen. Disse kunder har en aftale om, at deres fjernvarmepris altid ligger 10% under naturgasprisen. Det er de kunder bliver ramt af prisændringer nu her, da naturgasprisen er steget markant.

Hvordan finder jeg ud af, hvor meget prisen stiger for mig?

Hvis du er omfattet af prisændringerne, modtager du et brev, hvor du kan se, hvad stigningen betyder. Ellers kan du se det i ovenstående tabel.

Hvorfor stiger prisen på min varme?

Den aftale på fjernvarme som du har, er afhængig af gasprisen, så du altid er sikret en pris på fjernvarme, der er 10% under gasprisen. Da din fjernvarmepris bliver fastsat for et år ad gangen med afset i foregående års naturgaspris, rammer den høje naturgaspris først fjernvarmeprisen nu. Du altid velkommen til at kontakte os via vores mail koegefjernvarme@veks.dk

Hvor kan jeg se de nye priser?
Du kan se de nye priser her.
Hvornår ændre prisen sig?
Prisændringerne træder i kraft d. 1 januar 2023.
Kan jeg ændre min fjernvarmeaftale?
 Ja, du har mulighed for at skifte ejendommen over på den omkostningsbestemte aftale. Skifter du aftale, har du ikke mulighed for at skifte tilbage igen.
Er det hele næste år, jeg skal betale den høje pris?
Kun hvis du vælger at beholde din nuværende aftale. 
Hvorfor er den omkostningsbestemte prisaftale bedre?
Vores almindelige aftale er ikke bundet op på et brændsel, men er i stedet en kombination af mange forskellige brændsler. Dette medfører at vores fjernvarmepris kan holdes stabil. Du kan læse mere om, hvilke typebrændsler vi bruger her.
Hvorfor har I ikke regnet på det her tidligere? I kunne vel se det komme?
Vi har først fået tallene fra tilsynet nu her, og derfor har vi ikke vidst hvor store ændringer, der ville komme.
Hvorfor har I ladet den her naturgaspris-aftale køre så længe, når den gav underskud? Og hvorfor lader I aftalen køre videre?
Aftalen er juridisk gældende for 20 år, det har derfor ikke været muligt at ændre i den. 
Hvorfor hører jeg først om prisstigningerne nu? Hvis I havde meldt ud tidligere, kunne jeg have forberedt mig på det.
Budgettet for 2023 er først klar nu. Vi er klar over, at prisstigningen kan have en stor påvirkning på din økonomi. Vi vil derfor gerne hjælpe dig med at skifte fjernvarmeaftale og/eller en afdragsordning, hvis du ønsker det.
Hvorfor kan jeg ikke skifte over nu?

Du kan desværre ikke skifte til den almindelige aftale før april. Det skyldes, at kunder på naturgasprisaftalen har haft en så fordelagtig aftale, at Køge Fjernvarme i en periode har haft underskud på fjernvarmeleverancerne til dig. Med andre ord – der har ikke været balance mellem omkostninger og indtægter for Køge fjernvarme i den aktuelle periode. Derfor kan vi først hjælpe dig 1. april 2023, hvor der er opnået balance, og du kan skifte til den almindelige og mere økonomisk fordelagtige aftale.

Kan prisen stige yderligere på et senere tidspunkt?
Du kan ændre din aftale her på hjemmesiden efter 1/11. I få tilfælde vil en ændring af aftalen kræve en teknisk gennemgang, som vi laver hos dig. Kræver skiftet ikke en teknisk gennemgang, vil du kun skulle underskrive en ny kontrakt for at skifte over.
Kan jeg få en afdragsordning?
Ja, vi er klar over, at denne stigning vil have en stor påvirkning på fleres økonomi. Vi kan derfor hjælpe med en afdragsordning. Hvis du får brug for afdragsordningen, skal du henvende dig, når du modtager den første regning med den nye pris. Dette vil ske i slutningen af februar 2023, da regningerne kommer bagud. 
Kan jeg forvente, at priserne på gasprisaftalen falder igen, hvis jeg skifter til den almindelige aftale
Det er svært at spå om. Vi kender desværre ikke naturgasprisens udvikling. Vi ved dog, at den almindelig aftale altid bliver afregnet efter det faktiske omkostninger, som vi har ved at producere fjernvarme
Kan jeg komme helt ud af fjernvarmen nu og skifte til fx en varmepumpe?
Ja. Med de almindelige leveringsbetingelser. Det betyder, at du kan opsige fjernvarmen med en måneds opsigelse (fra udgangen af måneden). 
Kan prisen stige yderligere senere?
Ja. Aftalen der er omfattet af prisstigninger, er bundet op på naturgasprisen. Derfor vil din fjernvarme pris ligge 10% under naturgasprisen. Det er derfor naturgasprisen, der afgør, om din fjernvarmepris stiger (Dette er ikke gældende for nye kunder på den omkostningsbestemte aftale).
Kan jeg skifte aftale senere?
Ja. Du kan sagtens skifte aftale fra naturgasprisaftalen til den omkostningsbestemte fjernvarmeaftale på et senere tidspunkt. Der vil dog være noget administrationstid. 
Kommer fjernvarmekunder på den omkostningsbestemteaftale til at dække et tab ift. at skifte kunder fra naturgasprisordningen?
 Nej, kunderne på den omkostningsbestemte fjernvarmeaftale betaler kun for det, som det koster at producere fjernvarmen til dem. 
Koster det noget at skifte aftale?
Nej, det koster ikke noget at skifte aftale. 
Error while rendering view [Accordion component].
Har du en gasprisafhængig aftale?

Skift aftale her


OBS! Du skal skifte inden 1/2-23, hvis du vil have den omkostningbestemte aftale træder i kraft fra 1/4-23


Beregn din pris her
Med vores beregner kan du se, hvad det betyder for din økonomi, hvis du bliver på din nuværende aftale, eller hvis du skifter til den almindelige fjernvarmeaftale.

Prøv vores beregner Med vores beregner kan du se, hvad det betyder for din økonomi, hvis du bliver på din nuværende aftale, eller hvis du skifter til den almindelige fjernvarmeaftale.

Prøv vores beregner her.
Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til prisændringerne for den naturgaspris afhængige aftale?
Kontakt os på 43 64 44 00 eller på mail Koegefjernvarme@veks.dk