Grøn fjernvarme på vej

1. spadestik til fjernvarme i kvarteret omkring Nylandsvej er nu taget.

Køges borgmester Marie Stærke og distributionschef Thomas Hopp tager det 1. spadestik til fjernvarme i den nordlige del af Køge. 

Køge kom onsdag den 18. januar et spadestik tættere på fjernvarme til endnu flere borgere. Borgmester Marie Stærke og distributionschef Thomas Hopp tog hver især det første spadestik til 2. bølge af fjernvarme. I Nylandskvarteret anlægges en ny stor hovedledning, som skal forsyne et stort boligområde med 1.850 boliger omkring Nylandsvej samt et erhvervsområde i Køge Nord.
Entreprenør Aarsleff og Wicotec Kirkebjerg udfører anlægsarbejdet til hovedledningen.

Borgmester Marie Stærke lagde i sin tale vægt på opgavens omfang: I dag tager vi hul på det første store nye fjernvarmeområde. Vi starter her i nord, - og bevæger os derfra mod syd, ender i Herfølge. Og kommer også til Skensved. Vi skal tænke i grønne og bæredygtige løsninger, hvor vi kan. Der er sat fart på udrulningen af fjernvarmen i Køge Kommune. Mange vil nok mene, at det ikke går hurtigt nok – men Køge Fjernvarme gør, hvad der er muligt, det kan vi jo se i dag.

Køge Fjernvarme har siden 2012 været synlige i Køges bybillede og har på nuværende tidspunkt 800 kunder. Nu ruller projektets 2. bølge af fjernvarmeforsyningen i Køge med et væsentligt større perspektiv. Der opereres med 8.000 nye kunder, som slet ikke kan vente med at få fjernvarme!

Distributionschef Thomas Hopp fremhævede fokus på kunden: Udover at det er et stort planlægnings- og anlægsprojekt er det et stort kundeprojekt. Den kommende fjernvarmekunde har ofte mange spørgsmål og overvejelser. I Køge Fjernvarme står vi klar med at informere og rådgive, så tilslutningen til fjernvarme ude hos den enkelte kunde bliver nem og problemfri.
Det er ingen hemmelighed, at kunderne har en forventning om, at fjernvarmen kommer meget hurtigt. Ja, nogle gange bliver vi spurgt, om vi kan komme med fjernvarmen i morgen! Så vores opgave handler i lige så høj grad om tempo.

Med Mere fjernvarme til Køge løser Køge Kommune og Køge Fjernvarme en vital opgave. Regering og folketing har for længst meldt ud, at fjernvarme er en del af den grønne omstilling. Kommunen bakker op ved at vælge, at fjernvarmen er vejen frem.

Når kommune og borgere vælger grøn, sikker fjernvarme, er det klimakamp omsat til praksis.

 Køge Fjernvarmes kundefokus samt et stærkt samarbejde med kommunens politikere og forvaltning - samt ikke mindst entreprenører og rådgivere - er et stærkt fundament for nu at gå i gang med 2. bølge af fjernvarmeforsyningen i Køge. Næste skridt i udrulningen af fjernvarme bliver at etablere stikledninger til boligerne, så de i nær fremtid kan erstatte den fossile gas med grøn og stabil fjernvarme.