Fjernvarme til midtbyen

Borgere i Køge midtby kan nu tilmelde sig fjernvarme - og spare 21.250 kr. på tilslutningen

Anden etape i Køge Fjernvarmes kampagne retter sig mod cirka 1.800 husstande i Køge midtby. Borgerne har i de seneste uger modtaget kampagnemateriale og kan nu tilmelde sig fjernvarme, som forventes udrullet de førstkommende år. Alle tilmeldinger foregår via en tilmeldingsformular på Køge Fjernvarmes hjemmeside.

– Nu åbner vi for det næste store område i Køge, hvor borgere kan tilmelde sig grøn fjernvarme og sige farvel til fossil naturgas og olie, siger Thomas Hopp, distributionschef for Køge Fjernvarme. – De voldsomt stigende priser på naturgas gør beslutningen aktuel i en tid, hvor vi også skal gøre os uafhængige af russisk naturgas, påpeger Thomas Hopp.

 

Nyt kontor

Køge Fjernvarme har flyttet sit kundekontor til Brogade 6, 1. sal i Køge. Indtil videre har kontoret åbent hver mandag mellem kl. 10 - 18. ­

– Nye potentielle kunder kan komme ind direkte fra gaden og få svar på deres spørgsmål. Vores konsulenter kan hjælpe med at afklare, hvordan skiftet til fjernvarme foregår rent praktisk, hvad den årlige fjernvarmepris vil være, tilmelding og alle de andre spørgsmål, kunderne står med, når de er interesserede i fjernvarme, siger Thomas Hopp.

 

Spar 21.250 kr.

De nye kunder får en rabat på 21.250 kr. på tilslutningen. En betingelse for at starte anlægsarbejdet er, at mindst 50% af vejen/området har tilmeldt sig fjernvarme. – Derfor opfordrer vi kunderne til at tilmelde sig fjernvarme nu, så vi hurtigt kan komme i gang med at planlægge udrulningen og koble de nye kunder på Køges grønne fjernvarme, fortæller Thomas Hopp.

 

Kunderne har også mulighed at få deres nye fjernvarmeanlæg på abonnement, hvor Køge Fjernvarme står opsætning og servicering. Alternativt kan kunderne vælge selv at eje og dermed investere i fjernvarmeanlægget.

 

Grøn fjernvarme er fremtiden

I Danmark skal fossile brændsler til opvarmning udfases. Derfor har Køge Fjernvarme lagt en plan for, hvordan 7.000 ejendomme i Køge kan sige farvel til naturgas og få fjernvarme frem mod 2028.

 

Hvorfor er det en god ide at skifte fra naturgas til fjernvarme?

– Svaret er enkelt. Du nedbringer CO2-udledningen fra din opvarmning med 3-4 tons om året – kombineret med nem varme til en stabil og konkurrencedygtig pris, slutter Thomas Hopp.